SPEKTAR

Hrvatski medij optužio Đukanovića za ubistvo Pukanića

Nacional je objavio da je u posedu audio-snimka koji ukazuje da bi nalogodavac ubistva Pukanića mogao biti Đukanović. Iz Đukanovićevog kabineta poručuju da je reč o neistini

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je da su na naslovnoj strani Nacionala objavljene neistine o umiješanosti Đukanovića u ubistvo glavnog i odgovornog urednika Nacionala Iva Pukanića. Nacional je objavio da je u posjedu audio-snimka koji ukazuje da bi nalogodavac ubistva Pukanića mogao biti Đukanović. Prema navodima Nacionala, Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, kaže u jednom razgovoru da je 12 godina u zatvoru i da je mogao namjestiti predsjednika Crne Gore i da živi u Kostarici, ali da to nije uradio.

“Ovdje sam gdje sam, neću da me se moji unuci i djeca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim”, navodno je rekao Jocić.

“Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog nedjeljnika Nacional, o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo Iva Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana, i odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala. Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić lažno optuži Đukanovića kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obavještajno-medijski centri, sprovode duže od 20 godina. Jedan od takvih pokušaja bila je i “Duvanska afera”, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi”, ističu iz Đukanovićevog kabineta.

Dodaju i da “činjenicu da Nacional, koji je bio glavno oruđe u lažnoj „duvanskoj kampanji”, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu.”

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/N1

Izvor Vijesti, standard.rs

Source link